Benvolguts companys,

 

Ens plau informar-vos del proper XXIX Congrés del G.O.C.O que tindrà lloc el dia 18 de novembre de 2022 al “Hotel Alimara Barcelona”, i del que us adjuntem programa preliminar.

 

Tots els professionals, metges, físics, tècnics i infermers, esteu convocats a participar activament en una trobada que agermana el nostre esperit de servei als nostres pacients, per millorar la qualitat dels nostres tractaments oncològics.

 

Esperant poder comptar amb tots vosaltres com cada any, us convidem a participar en aquest proper Congrés.

 

Rebeu una cordial salutació de la Junta Directiva del GOCO.

 

Dr. Miquel Macià

Vice President del GOCO

En la situació actual, és difícil fer previsions a llarg termini, i fins i tot a curt. Però el que és clarament visible és la determinació del GOCO per reprendre l'activitat en el punt en què es va deixar. 

Aquest any es durà a terme, ja sigui presencialment o virtual, el GOCO que es va haver d'ajornar l'any passat per causa fartament coneguda. La ubicació, els temes i els ponents s'han intentat de preservar com es van planificar per al 2020. Així que ha estat només un parèntesi en la trajectòria de col·laboració que sempre ha suposat el GOCO i que no ha fet més que augmentar les ganes de continuar-la i reforçar-la. 

Us convidem a participar de la nostra reunió, que seguirà estrenyent vincles professionals i personals entre els membres com ha fet sempre. 

Ens veiem el 26 de Novembre a Badalona!!! (… o a la xarxa)

Si voleu més informació del congrés cliqueu aquí

 

Benvolguts companys,


Degut a la situació sanitària actual amb la pandèmia pel coronavirus COVID 19, la Junta Directiva del GOCO conjuntament amb el Comitè Organitzador del XXVIII Congrés del GOCO hem decidit posposar-lo pel proper any (data a determinar), igualment serà organitzat pel Servei d’Oncologia Radioteràpica del Institut Català d’Oncologia - H. Germans Trias i Pujol.

Agraïm a tots els ponents i a tots els que heu estat preparant comunicacions així com al comitè organitzador, tota la vostra feina i comptem amb tots vosaltres per el proper any..

Així mateix us comuniquem que tal com consta en els estatuts, tenim l’obligació de realitzar una assemblea anual així com la renovació de part de la junta que tocaria fer-la aquest any 2020. Aquesta assemblea es farà telemàticament, probablement el mateix dia / tarda que teníem previst fer el congrés. Per agilitzar-la pensem que cada servei podria designar una persona per connectar-se i representar a la resta, això facilitaria la realització i sobretot la votació per renovar la junta.


Us enviarem la convocatòria, la proposta de nova junta i us confirmarem la data i l’enllaç a la major brevetat.


Rebeu una cordial salutació de la Junta Directiva del GOCO.


El 16 de novembre de 2018 hem realitzat el XXVI Congrés del Grup Oncològic Català-Occità que ha tingut lloc a l'Hospital del Mar de Barcelona. Hem tingut una participació de 207 assistents francesos i catalans del quals 51 eren metges, 19 físics, 69 tècnics superiors en radioteràpia, 6 infermers, 5 professors i 33 alumnes de les escoles de tècnics.

El fil conductor d'aquest congrés ha estat discutir les possibilitats de noves indicacions per a la radioteràpia en el context de les noves tecnologies disponibles i noves estratègies de tractament.

Per això, des del punt de vista clínic, s'han presentat les possibilitats de la radioteràpia intraoperatòria amb fotons de baixa energia i s'ha discutit l’interès del tractament del tumor primari pulmonar, mamari, prostàtic en els pacients amb malaltia disseminada no oligometastàtica però en resposta als nous esquemes de tractament sistèmic. En sessions conjuntes s'ha considerat la indicació de reirradiació en els tumors de pròstata, mama i esfera de cap i coll, i també el paper de la radioteràpia en el maneig de les malalties benignes proliferatives o inflamatòries que no responen als tractament habituals.

Des del punt de vista tecnològic, s'han comunicat les experiències dels sistemes de tracking de pròstata amb detecció de transponedors i amb sistemes de verificació per superposició de superfícies lligats a les unitats de tractament com a sistemes de control de qualitat del posicionament.

A les sessions de radiofísics, s'han comunicat la experiència de l’ús de la tomografia d’energia dual, l'ús d’impressores 3D per a diferents usos dins la radioteràpia, per exemple per a la generació de motllos personalitzats en braquiteràpia, i les aportacions del grup de treball sobre scripting al programari de dosimetria.

Al mateix temps, la sessió dels tècnics superiors en radioteràpia ha estat focalitzada sobre el hipofraccionament extrem i les vessants pràctiques per a la seva aplicació en la estereotàxia cranial i extracranial en diferents localitzacions anatòmiques.

El nivell de les conferències ponències i comunicacions presentades, més de 40 en total, ha estat molt alt, el que ha contribuït a la satisfacció expressada pels participants a la fi d'aquesta edició dedicada a impulsar l'expansió de noves indicacions de la radioteràpia en el nostre entorn i en el si del nostre grup GOCO.

Moltes gràcies a tots per la vostra participació!

La revista "REPORTS OF PRACTICAL ONCOLOGY AND RADIOTHERAPY" publicarà en breu un volum especial sobre SBRT de fetge. Els seus editors són els Drs M. Macià i C.Llacer-Moscardó.

Adjuntem l'index del volum, on es poden veure els articles que el configuren, als quals han participat grans especialistes en la matèria.

 pdfSpecial Issue: 21 Liver SBRT121.55 KB